Rektorsinformation från Christer

Hej!

Välkommen till von Bahrs nya hemsida. Jag hoppas att ni kan hitta bra information om vår skola i den och ber om ursäkt för att den gamla sidan inte blivit uppdaterad i den takt som det bör.
Vi ville lägga all fokus på att den nya hemsidan skulle bli färdig och här är vi nu. Linda Wallberg är skolans webredaktör och kommer hålla sidan uppdaterad.

Christer Jones heter jag som är skolans rektor och en stolt sådan. Har varit på von Bahrs skola nu i 2 år och stortrivs. 10 år innan jag kom till von Bahr arbetade jag på Vaksalaskolan som rektor och innan dess i Heby Kommun som rektor och idrottslärare som är min bas.
Från hösten 2015 kommer jag att vara rektor för hela von Bahrs skola F-9 och till min hjälp kommer jag att ha Mona Refai som bitr. rektor. Mona kommer att ha verksamhetsansvar för F-5 och undertecknad för 6-9.
Idrott ligger mig varmt om hjärtat och har varit aktiv inom ishockey, fotboll och landhockey. Har även varit tränare i alla sporterna och inom landhockey även som förbundskapten i 13 år. Sedan 1996 så har innebandyn varit min stora intresse och för närvarande så har jag äran att vara tränare för Upplands distriktslag flickor födda -99.

Förutom idrotten är skolan min stora passion. Jag ser skolan som en fantastisk plats för att ge möjligheter för barn/ungdomar en bra första start med kamratskap, lärande och socialt utbildande. Min utgångspunkt är goda relationer med elever, föräldrar och personal för att kunna gemensamt skapa bra samarbete som skall gynna elevens skolarbete. Jag ser också skolan som en arbetsplats och med förväntningar och krav för att vi tillsammans skall lära nya saker.
Att få arbeta med och för ungdomar driver mig vidare. I snart 40 år har det varit en drivkraft inom idrotten och inom skolans värld.

Von Bahrs skola är en bra skola, med utbildad personal och fina lokaler. Vi vill försöka hitta nya vägar för att ge elever det stöd de kan behöva för att lyckas i skolarbetet. För de äldre eleverna har vi utökad idrott varje vecka. Vi har en hälsopedagog kopplad mot skolan och en duktig hälsogrupp. Skolan erbjuder frukost varje morgon.

Skolan samarbetar med Almtuna IS för att skapa möjligheter för elever som vill kombinera ishockey och skola.

Om ni funderar över något om skolan eller rent av vill besöka oss så hör bara av er till mig så ordnar vi det.

Christer Jones

25 maj 2015