Nytt nummer för frånvaroanmälan

Skola 24 - Telefontjänst för frånvaroanmälan

Alla grundskolor inom Vård & Bildning använder Telefon24, en automatisk telefontjänst i Skola 24, där du som förälder frånvaroanmäler ditt/dina barn till skolan. Det enda som behövs är en knapptelefon och ditt barns personnummer.

Gör din frånvaroanmälan före 08.00 på nr: 0515 777 601
OBS! Vid sjukanmälan under lov, ring fritids direkt.

Frånvaroanmälan via Telefon24 kan bara göras för en dag i taget. Är ditt barn sjukt mer än en dag måste alltså frånvaro anmälas på nytt nästa dag. Observera att frånvaroanmälan måste ske före 12.00 för att den ska gälla dagens datum. Om anmälan sker efter kl 12.00 kommer frånvaro gälla följande dag. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger man på luren innan kommer anmälan att avbrytas. Elevens personnummer måste vara korrekt registrerat med 10 siffror.

Skolpersonal kan se tidpunkten för anmälan samt från vilket telefonnummer anmälan gjordes. Elevens lärare får fram denna information på startsidan när de loggar in i Skola24.

Välkomstmeddelandet lyder:
"Hej och välkommen till Skola24:s frånvaroanmälan för Uppsala kommun. Klockan är före 12 och frånvaro kommer registreras för idag. (Alt. Klockan är över 12 och frånvaro kommer registreras för imorgon.) Var god knappa in elevens 10-siffriga personnummer.

När registreringen är gjord bekräftar telefonrösten:
"Din frånvaroanmälan är nu registrerad. Glöm inte att anmäla frånvaro varje dag. Tack för ditt samtal."
Du kan också ansöka om ett konto i Skola24, se under blanketter under fliken Vår skola på hemsidan. Där kan du både anmäla frånvaro heldag och del av dag som t ex vid tandläkarbesök osv.

5 maj 2015